Emma BreedveldEmma Breedveld (1974) kreeg haar eerste vioollessen van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek in Hilversum. Daarna studeerde zij aan het Utrechts Conservatorium en tenslotte aan het Conservatorium van Amsterdam bij István Párkányi, waar zij haar Master’s degree haalde. Zij volgde masterclasses bij onder meer de violisten Yvri Gitlis en Gilles Apap, en bij de klarinettist Giora Feidman.Ze was zes jaar lang eerste violist bij het Escher Ensemble, waarvan zij ook de artistieke leiding voerde.

Daarna toerde zij zeven jaar de wereld rond als eerste violiste in Carel Kraayenhofs vermaarde ”Sexteto Canyengue”. Tegenwoordig is zij als violist verbonden aan het Ives Ensemble, Ensemble Lunapark en Floreal Strijkkwartet. Zij is docent aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Muziekschool Amsterdam. Ze heeft drie jaar Zomercursussen gegeven voor Jong talent in Burg Feistritz (Oostenrijk) en op Terschelling. Behalve als violist, is Emma Breedveld ook werkzaam als altviolist, en componeert en arrangeert zij veel voor diverse ensembles.

Ze bespeelt een viool met het etiket ‘Santagiuliana’’, die zij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.