Geboren in Godella (Valencia) in 1976. Hij studeert aan het Conservatorio Superior de Música “Joaquín Rodrigo” in Valencia, waar hij de titel Profesor Superior de Violoncelo in de wacht sleept. Van 1992 tot 1998 studeert hij bij Lluís Claret aan de L’Escola de Música in Barcelona. Op het ogenblik studeert hij in Londen bij Charles Tunnell, de belangrijkste cellist van het Engelse Kamerorkest, onder het toeziend oog van D. Vicente Costa Cortell.
Daarnaast heeft hij zich geschoold bij Pedro Corostola, Radu Aldulescu, Martti Roussi, Lluís Claret, Bernard Greenhouse, Charles Tunnell en Frans Helmerson.
Hij heeft deel uitgemaakt van het Joven Orquesta del Mediterráneo (OJM) en van het Spaans Nationaal Jeugdorkest JONDE en hij heeft samengewerkt met een aantal orkesten, instrumentale muziekgroepen in Valencia en met Orkest van Valencia.
Hij heeft verscheidene prijzen gewonnen waaronder:
– In 1995 de Eerste Prijs in de achtste editie van het Concours “Germans Claret”.
– In 1997 een eervolle benoeming in de ciclus “El Primer Palau” in het Palau de la Música in Barcelona met het Trio Kronos.
– In 1998 de Eerste Prijs van de strijkers in het Concurso Permanente de Jóvenes Intérpretes de Juventudes Musicales de España, in Sabadell.
In 2000 de Eerste Prijs in het vierde Concurso de Jóvenes Interpretes “Ciudad de Xativa”.
Hij is lid en oprichter van het L.O.M. Piano Trio, waarmee hij de eerste prijs heeft gewonnen in het nationale concours Paper de Música de Capellades (2003) en in het nationale kamermuziekconcours “International Music Tournament Competition” dat in december van 2004 in Frankrijk werd gehouden, én de speciale prijs voor het beste trio met piano in het concours van de stad Verona “Gaetano Zinetti (2006).
Hij heeft met het JONDE gesoleerd met het concert voor cello en orkest van Enric Casals in de concertzaal van Zaragoza, en met het concert van Schumann samen met het Orkest van de 21 eeuw van Barcelona.
Op dit moment is hij aanvoerder cello van het Symfonieorkest van Barcelona (OBC)