Logo Verano Musical

Wij zijn een groep beroepsmuzikanten die een andere invalshoek aan het muziekonderwijs willen geven; daarbij willen we de muziek toegankelijk maken voor alle sociale kringen en de afstand die tussen podium en publiek wordt gecreëerd wegnemen. Verano Musical is het resultaat van onze passie voor muziek, en de wil die uit te dragen en te onderwijzen.

Asociación Cultural Música por los Pueblos

 

Deze culturele stichting zetelt in Madrid en beoogt muzikale en andere culturele activiteiten naar die gebieden in Spanje toe te brengen, waar het culturele leven onderontwikkeld is gebleven. Hierbij streeft zij altijd naar het hoogste internationale artistieke niveau.

Stichting 1939

Deze stichting zetelt in Haarlem. Hierin worden de pedagogische en artistieke activiteiten verenigd van enkele belangrijke musici uit prestigieuze orkesten zoals Nederlands Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia.

Het pedagogisch concept van “Verano Musical” is dat men streeft naar het optimaliseren van het directe contact van de docenten met hun leerlingen, middels privélessen en kamermuziek zodat de persoonlijke talenten van elke leerling zo goed mogelijk worden ontwikkeld en gestimuleerd. Daarnaast wordt elke leerling ook onafhankelijk van zijn niveau in de groep opgenomen.

Organogram van “Verano Musical”

  • David Peralta Alegre : artistiek directeur
  • Lili Schutte: technisch directeur en projectleider
  • José Antonio Novo Rodríguez: coördinatie communicatie en pedagogische zaken
  • César González Linares: communicatie en marketing